Haagse huisarts mag niet meer werken na seks met patiënte

DEN HAAG - Een huisarts uit Den Haag mag zijn vak niet meer uitoefenen. Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft de man geschrapt uit het BIG-register. Een arts die daar niet in staat, mag niet werken.
De arts heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag, het opstellen van valse verklaringen, misleiding van een patiënt en het indienen van valse declaraties. De zaak was aangespannen door een 25-jarige vrouw die door het tuchtcollege wordt omschreven als een 'jonge en psychisch kwetsbare vrouw'. Ze zou zeker één keer seksueel zijn misbruikt.
Omdat de arts geen condoom heeft gebruikt heeft de vrouw daarbij een geslachtsziekte opgelopen. De man beloofde de vrouw een lipvergroting in ruil voor seks. De lipvergroting mislukte omdat het gebruikte middel daar niet voor geschikt is.

Valse verklaringen

De huisarts spreekt de beschuldigingen tegen, maar het tuchtcollege gelooft hem niet, onder meer omdat hij valse en tegengestelde verklaringen heeft afgelegd. Het regionaal tuchtcollege veroordeelde de arts eerder tot een schorsing van zes maanden. Zowel de vrouw als de Inspectie voor de Gezondheidszorg gingen daartegen in beroep.