Langzaamaanactie politie bezig, filerijden op A12

DEN HAAG - Politiewagens rijden donderdagmorgen met 60 kilometer per uur van het Haagse Malieveld over de A12 naar Reeuwijk en terug. De rest van het verkeer rijdt in de file achter de actievoerders aan, inhalen is niet mogelijk.Door de actie zijn staan er in beide richtingen files op de A12 tussen Den Haag en Reeuwijk.
De politiebonden hebben de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) een ultimatum gesteld om met een beter cao-voorstel te komen. De bewindsman heeft tot uiterlijk maandag 13 april hiervoor, wil hij hardere acties van het politiepersoneel voorkomen.
Om druk op de ketel te houden, lopen woensdag 8 april enkele honderden politiemensen in een optocht door Den Haag. Hierna krijgt Van der Steur een 'laatste waarschuwing' overhandigd. Dat gebeurt na de ceremonie waarbij korpschef Gerard Bouman het nieuwe politievaandel krijgt overhandigd van koning Willem-Alexander.

Loonsverhoging en bonus

De bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.