Kap nâh, lekkeâh belangrèk, kek mijn nâh: uitspraken Haagse Harry stromen binnen

DEN HAAG - De oproep van Robert-Jan Rueb om een tekst te verzinnen voor het T-shirt van Haagse Harry is aangeslagen. Rueb heeft al zeker honderd suggesties ontvangen. Ook op de site van Omroep West, Twitter en Facebook stromen de reacties binnen.

Woensdag werd bekend dat Marnix Rueb, de geestelijk vader van Haagse Harry, postuum de Cultuurprijs heeft gekregen van de gemeente Den Haag. Daar hoort een geldbedrag van 50.000 euro bij, dat door de erven van Rueb besteed gaat worden aan een standbeeld van 2 meter. Het beeld komt op de Grote Markt.

Alleen.. het shirt van Haagse Harry is nog akelig wit. ‘En dat kan natuurlijk niet', zei Robert-Jan Rueb, de broer van Marnix tijdens de uitreiking van de prijs. ‘Het shirt van Haagse Harry is nog nooit wit geweest. Daarom roep ik iedereen op om met een goede tekst te komen.’

Honderd reacties

Zijn oproep heeft succes. ‘We zijn pas een halve dag bezig en nu heb ik al tegen de honderd reacties gekregen. Vooral kap nâh is erg populair.’ Maar er zijn meer ideeën, zoals '4 effâh in men hagt!', 'lekkeâh belangrèk' en 'wie beeld ik uit nâh'.

Deel dit artikel: