Eerste 14-uurs kinderopvang in het Westland opent de deuren in 's-Gravenzande

S-GRAVENZANDE - Uniek in het Westland en een wens van veel hardwerkende ouders: in ’s-Gravenzande komt een kinderopvang die maar liefst veertien uur per dag open is. Ouders kunnen er hun kinderen kwijt van 6.00 uur tot 20.00 uur.

De opvang biedt deze uren aan, omdat er veel vraag naar is in het Westland. Dat komt, volgens directrice Kim Jansen van het Integraal Kind Centrum De Ontdekking, doordat er veel tuinders in het gebied wonen en werken en die beginnen vroeg.

Ouders hoeven ’s morgens vroeg niet te ontbijten met hun kind. Dat biedt de opvang aan. Alleen voor avondeten wordt nog niet gezorgd. Jansen: 'Op dit moment kunnen we dit nog niet aanbieden, maar het staat hoog op de agenda om ook een keuken neer te zetten waar we elke dag met verse producten een maaltijd kunnen bereiden voor de kinderen.'

Binnenkort open dag

Omdat de kinderopvang en basisschool op één locatie zitten, kunnen kinderen vanaf 3 maanden tot 12 jaar hier terecht. Er wordt dagopvang, voorschoolse opvang en naschoolse opvang aangeboden. Op 11 april is er een open dag bij het Integraal Kind Centrum in ‘s-Gravenzande en op 18 mei gaan ze echt van start.

Deel dit artikel: