Hagenaar opgepakt voor drie overvallen op drogisterijen in Den Haag

© Regio15
DEN HAAG - Een 50-jarige Hagenaar is donderdagavond aangehouden in verband met overvallen op drie Haagse drogisterijen in de afgelopen zes dagen.
De man zou eerst op vrijdag 27 maart een filiaal van Etos in de Fahrenheitstraat hebben overvallen. Hij bedreigde een cassière met een groot mes en ging er met een geldbedrag op de fiets vandoor.
Daarna was op dinsdag 31 maart de Etos aan de Leyweg aan de beurt. Ook daar werd een medewerker bedreigd. De overvaller verdween met zijn buit, ook weer op de fiets.

Houtwijk

Op woensdag 1 april sloeg vermoedelijk dezelfde man toe bij drogist Kalisvaart aan de Hildo Kroplaan in Houtwijk. Weer moest een cassière onder dwang van een groot mes geld afstaan. De dader fietste weg op een mountainbike.
Op basis van het onderzoek, de beschikbare camerabeelden en de overeenkomst in de manier waarop de overvallen gepleegd werden, concludeerde de recherche dat het zeer waarschijnlijk om dezelfde man moest gaan.

Kans op herhaling groot

Omdat de kans op herhaling groot was, is alles op alles gezet om de man zo snel mogelijk aan te houden. Hij werd donderdagavond voor zijn huis opgepakt.
De Hagenaar wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.