Demonstratie Nederlandse Volks Unie in Den Haag, tegendemonstranten gooien vuurwerk

DEN HAAG - De extreemrechtse groepering Nederlandse Volks Unie (NVU) heeft zaterdagmiddag in Den Haag gedemonstreerd 'tegen moslimextremisme en IS'.

De demonstratie begon om 13.00 uur op de Koekamp bij het Malieveld. Op Facebook hadden zich zo'n zestig sympathisanten aangemeld. Uiteindelijk liepen er volgens de TV West-verslaggever zaterdagmiddag ruim veertig mensen mee.

Ter hoogte van Kneuterdijk werd door tegendemonstranten vuurwerk gegooid naar betogers van de NVU. De aanwezige politie heeft zes tegendemonstranten aangehouden. Volgens nieuwssite Regio15 heeft de politie zes aanhoudingen verricht en zijn de arrestanten inmiddels afgevoerd.

Nederland beschermen

De NVU had besloten na de recente aanslagen van moslimterroristen in Parijs en de actuele dreiging van meer aanslagen in West-Europa de straat op te gaan. De demonstratie in Den Haag stond in het teken van 'moslimextremisme'. 'Wij streven naar beschermende maatregelen om Nederland te beschermen tegen de oprukkende IS. Tijdens de demonstratie zullen wij nieuwe plannen uit de doeken doen om moslimterrorisme te voorkomen', aldus woordvoerder Constant Kusters voorafgaand aan de mars.

Deel dit artikel: