Onderzoeksrapport asbestbrand: Nog altijd asbest op daken en in tuinen Wateringen

WATERINGEN - Er zijn fouten gemaakt bij het saneren van asbest in Wateringen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is ingesteld door bewoners in de 'asbestwijk'. In het onderzoeksrapport is te lezen dat op veel daken en in tuinen nog steeds asbest ligt, ondanks dat de wijk door de gemeente is vrijgegeven.

Vorige week werd na een eindinspectie duidelijk dat er in twee tuinen nog asbest ligt. Deze tuinen worden binnenkort 'opnieuw gesaneerd'. Maar volgens bewoners van onder meer de Prins Bernhardstraat in Wateringen is het probleem nog veel groter dan dat.

Bij tientallen huizen in het gebied waar de kleine asbestdeeltjes na een felle brand in januari neerkwamen, blijkt nog steeds asbest te liggen. Wat de vervolgstap gaat zijn voor de bewoners is nog niet helemaal duidelijk. De sanering heeft de gemeente inmiddels zo'n 2 miljoen euro gekost.

Gigantische saneringsoperatie

Gevreesd wordt dat alle daken in het hele gebied grondig moeten worden gesaneerd. Dat zou betekenen dat onder meer alle dakpannen van honderden huizen moeten worden vervangen.

Burgemeester Van der Tak komt dinsdagochtend met een reactie.

Meer over dit onderwerp:
asbestwateringen
Deel dit artikel: