Benefietavond voor Hindoetempel aan de Gaslaan in Den Haag levert 55.000 euro op: 'Echt ongelooflijk dat het bedrag zo hoog is!'

DEN HAAG - Er is zondagavond gul geschonken bij de benefietavond voor de hindoetempel Dew Mandir in Den Haag. Er werd 55.000 euro opgehaald bij de benefietavond in zalencentrum Opera in Den Haag. 'Je hoopt op een mooi bedrag, maar dit was wel een verrassing', zegt Rajesh Ramnewash, initiatiefnemer van de bouw.

Tijdens het benefiet kon onder andere worden geboden op heipalen. 'Daar hebben we er twintig van verkocht. Ook konden mensen de eerste stenen kopen, die we 15 april symbolisch gaan leggen', vertel Ramnewash. 'We wisten wel dat de gemeenschap mee wilde betalen aan de tempel, maar dat het zo hoog bedrag is, is wel ongelooflijk!'

Het geld voor de grond en het casco van het gebouw was al binnen dankzij giften van de Haagse Hindoestaanse gemeenschap. 'Deze opbrengst wordt gebruikt voor de aankleding van het gebouw. In India kopen we beelden, ornamenten en koepels,' zegt Ramnewash.

Speciale inzegeningen met beelden en ornamenten van de tempel

Eind april gaan de eerste heipalen de grond in. 'We verwachten dat het daarna snel gaat met het gebouw. De aankleding van het gebouw duurt wat langer, omdat we daar ook speciale inzegeningen mee doen. En omdat het uit India moet komen', legt Ramnewash uit.

De verwachting is dat de tempel voor het einde van het jaar open gaat.

Deel dit artikel: