Juliana Kinderziekenhuis Den Haag maakt zich op voor verhuisoperatie en vervoer van 90 patiëntjes

DEN HAAG - Het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag maakt zich op voor de grootscheepse verhuizing met patiëntentransport. Op woensdag 29 april verhuizen het JKZ, de kinderspoedeisendehulp en het geboortecentrum van de Sportlaan naar de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis. Behalve bedden en apparatuur worden er die dag zo'n 90 patiëntjes overgebracht.
Voor het patiëntentransport worden vier ambulances en drie speciale vrachtwagens ingezet. Deze verhuiswagens zijn luxe ingericht en verwarmd. De kinderen worden er met bed en al in vervoerd. In 47 ritten worden de patiëntjes onder politiebegeleiding overgebracht van de Sportlaan naar de Leyweg in Den Haag. In elke verhuiswagen reizen één arts en minimaal één verpleegkundige mee. Ook de ouders kunnen hierin veilig meerijden.
De politie zorgt met zes motoragenten voor de begeleiding van de verhuiswagens. Op enkele kruispunten staan agenten en in totaal zo'n vijftien verkeersregelaars, die er voor zorgen dat het patiëntenvervoer vrij doorgang heeft. Het HagaZiekenhuis gaat er van uit, dat alle kinderen 's ochtends aan de Sportlaan ontbijten en dat zij hun lunch aan de Leyweg krijgen.

Kinder-SEH Sportlaan dicht, Leyweg open

De verhuizing betekent ook, dat vanaf 29 april de kinderspoedeisendehulp aan de Sportlaan gesloten is. Mensen moeten voortaan met hun zieke of gewonde kind naar het HagaZiekenhuis aan de Leyweg, waar ook een nieuwe spoedeisende hulp voor kinderen is.
Radio West doet live verslag van de bijzondere verhuisoperatie. TV West zendt vanaf 15 april een 4-delige serie uit over de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken. Presentator Fred Zuiderwijk interviewt patiënten, ouders, artsen, verpleegkundigen, verhuiscoördinatoren, technici en andere medewerkers. Hij loopt rond in het nieuwe geboortecentrum, Juliana Kinderziekenhuis en bij de Kinder Spoedeisende Hulp aan de Leyweg. En hij kijkt mee op de verschillende afdelingen van het oude Juliana Kinderziekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag.