TU Delft niet blij met controversiële lezing over 9/11: 'Twin Towers stortten in door gecontroleerde explosies'

DELFT - Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Delft is niet blij met een lezing over 9/11. Op woensdag 16 april zal Richard Gage beweren dat de Twin Towers op 11 september 2001 ingestort zijn door 'gecontroleerde explosies', en niet door het smelten van de stalen constructie. Die laatste oorzaak is de officiële verklaring van de Verenigde Staten.

Richard Gage is een van de architecten en wetenschappers achter de groepering AE911Truth, een groep deskundigen die vraagtekens zet bij die verklaring. AE911Truth eist een 'echt onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken van het instorten van de torens' op 11 september 2001.

De lezing wordt georganiseerd door Studium Generale, een organisatie die weliswaar onafhankelijk van de TU opereert, maar wel verbonden is aan de universiteit.

'Academicus moet openstaan voor verschillende geluiden'

Coen Vermeeren, hoofd van Studium Generale Delft, reageert tegenover de NOS op de kwestie: 'Als een professional met goede argumenten een duidelijk punt kan maken, mag er best naar hem geluisterd worden. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar iedere academicus die zichzelf serieus neemt, moet openstaan voor verschillende geluiden en theorieën.'

De TU Delft benadrukt bij de NOS dat Studium Generale onafhankelijk is, maar zegt wel twijfels te hebben over de lezing van Richard Gage. 'Het College van Bestuur zal naar aanleiding hiervan binnenkort opnieuw toetsen of de programmering van Studium Generale voldoende aansluit bij de doelstellingen en de verwachtingen en behoeftes van de studentengemeentschap.'

'Wetenschappelijk bewijs'

Complottheoretici hebben in het verleden openlijk getwijfeld aan de officiële verklaring van de Verenigde Staten, en beweren zelfs dat de VS zelf betrokken zouden zijn bij de aanslagen. AE911Truth beweert niet in complotten te denken, maar zich op 'wetenschappelijk bewijs' te baseren.

Deel dit artikel: