Slaapconcert in Scheveningse Lourdeskerk; zelf je slaapzak meenemen

DEN HAAG - Wie zich door musici live in slaap wil laten dommelen, kan daarvoor op 25 april terecht tijdens een 'Sleepoverconcert' in de Scheveningse Lourdeskerk. Op sokken sluipende musici spelen de bezoekers in slaap met slaapopwekkende nachtstukken, waaronder Vivaldi's vioolconcert La notte en Borodins Notturno. Na middernacht wordt de verwarming extra hoog gezet.

Er is plek voor zestig slapers, die zelf hun matras en slaapzak mee moeten nemen. De muziek stopt pas als iedereen in dromenland is. De volgende ochtend wekken de musici de slapers met 'frisse opwekkende muziek'.

Het slaapconcert is een onderdeel van het Kamermuziekfestival Den Haag, dat eind deze maand voor de twaalfde keer plaatsvindt. Vijf dagen lang vinden op allerlei verschillende locaties concerten plaats, van huiskamers in Scheveningen tot de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Kalmerende watergeluiden

Het thema is water, waardoor bezoekers tijdens het nachtconcert ook geïmproviseerde watergeluiden kunnen horen. 'Het geluid van water heeft een kalmerende werking', liet een woordvoerder weten.

Deel dit artikel: