Beachvolleyballers Meppelink/Van Iersel openen WK in Den Haag

DEN HAAG - De Europees kampioenen Madelein Meppelink en Marleen van Iersel slaan namens gastland Nederland de eerste bal bij de wereldkampioenschappen beachvolleybal. Het duo speelt op vrijdag 26 juni in Den Haag de openingswedstrijd van het omvangrijke toernooi.

Meppelink en Van Iersel nemen het vanaf 19.40 uur op tegen Tatjana Masjkova en Irina Tsimbalova uit Kazachstan. Dat blijkt uit het speelschema dat de organisatie donderdag publiceerde.

Ook Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst komen in actie op de openingsavond. De Nederlanders nemen het op tegen het duo Tato/Pepe uit El Salvador. De twee wedstrijden op 26 juni in het stadion op de Hofvijver worden voorafgegaan door een openingsceremonie in de Koninklijke Schouwburg.

Finales bijna uitverkocht

Tot en met de kwartfinales wordt er gespeeld in Den Haag, Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam. Het slotweekeinde in Den Haag (3-5 juli) met de halve finales en finales is al bijna uitverkocht. Aan de tiende WK doen 96 mannen- en vrouwenteams uit veertig landen mee.

Deel dit artikel: