VIDEO: Omstreden lezing over 9/11 op TU Delft druk bezocht

DELFT - De omstreden lezing van Richard Gage over 9/11 was donderdagavond druk bezocht op de Technische Universiteit Delft. De Amerikaanse architect beweerde daar dat de Amerikaanse overheid betrokken is geweest bij de aanslagen.

Volgens Gage zijn de Twin Towers ingestort door gecontroleerde explosies en niet door het smelten van de stalen constructie. Dat laatste is namelijk de officiële verklaring van de overheid voor het instorten van de twee torens na de aanslag met twee vliegtuigen.

Het auditorium van de TU Delft zat donderdagavond goed vol. Studenten luisteren met aandacht naar de beweringen van de Amerikaanse wetenschapper, maar ze zijn niet allemaal onder de indruk van de lezing. De meningen lopen nogal uiteen.

Onbetrouwbaar

'Het is allemaal een beetje een opgeblazen gebeuren uit Amerika. Ik vind het nogal onbetrouwbaar overkomen', vindt een bezoeker. 'Hij komt met allemaal theorieën waar hij eigenlijk het bewijs niet echt bij brengt. Heel speculatief allemaal.'

De universiteit had sterke twijfels bij het doel van de lezing. Toch vond het College van Bestuur het een te zwaar middel om de lezing helemaal te verbieden.

Een student is het daarmee eens: 'Ik vind dat zo iemand wel een podium moet krijgen, juist op de TU. Omdat hier veel mensen zijn die tegen zijn verhaal in kunnen gaan en argumenten kunnen geven waarom het niet klopt. En hier zijn ook mensen die begrijpen waarom het misschien wel kan kloppen.'

Deel dit artikel: