Namen wandel- en fietspaden in Scheveningse Bosjes onthuld

DEN HAAG - Wethouder Joris Wijsmuller heeft zaterdag op het Plein in Den Haag de vier historische namen voor de wandel- en fietspaden in de Scheveningse Bosjes onthuld. Het publiek mocht stemmen op de namen.
De gemeente had acht historische namen uitgekozen waaruit Hagenaars hun favorieten konden kiezen. De meeste stemmen gingen naar het Duinmeierpad, het Galgenpad, Het Hooge Paadje en het Jonge Rijspad.
'De twee populairste waren het Duinmeierpad en Het Hooge Paadje', aldus Wijsmuller. Zijn favoriet is het Galgenpad. “Daar stonden ook echt galgen van het gerecht. Een beetje luguber, maar het hoort wel bij de stad.' De nieuwe namen zijn nodig zodat de hulpdiensten in geval van nood precies weten ze moeten zijn.

Dag van de Haagse geschiedenis

De onthulling was onderdeel van alle activiteiten ter ere van de Dag van de Haagse geschiedenis. Er waren stadswandelingen, lezingen, tentoonstellingen en workshops. Ook de Tweede Kamer was geopend, met speciale rondleidingen voor het publiek. Het thema van dit jaar was ‘Stadsleven’. Ruim veertig culturele- en erfgoedinstellingen en andere organisaties deden mee.
De Dag van de Haagse geschiedenis is een initiatief van het Haags Gemeentearchief en werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.