Instellingen

'Vakbonden wijzen nieuw cao-bod van vervoersmaatschappij HTM af'

DEN HAAG - Vervoersmaatschappij HTM heeft dinsdag de vakbonden een tegenbod voor een betere cao gedaan. De vakbonden hebben dit bod opnieuw afgewezen, zegt HTM. 'We zijn de bonden zeer ver tegemoet gekomen, en hebben ons bod verhoogd van 1,81 procent naar 2,30 procent', aldus een teleurgestelde directeur Jaap Bierman.
De vakbonden maakten vrijdag bekend te gaan staken als HTM niet akkoord gaat met hun cao-eisen voor de 1900 medewerkers. De bonden willen meer loon, een compensatie voor de pensioenverslechtering en een werkgelegenheidsgarantie.
Volgens de vakbonden loopt het ultimatum nog tot donderdag 8.00 uur. HTM en de bonden hadden dinsdagmiddag een overleg. 'Wat nu op tafel ligt, maakt het verschil niet kleiner', aldus Sanne van der Meulen, onderhandelaar van CNV Vakmensen. Het tegenbod van HTM is volgens Van der Meulen 'niet voldoende om tegemoet te komen aan onze eisen'. 

HTM: Acties zijn onverantwoord

HTM zegt dat de bonden vasthouden aan de verhoging van 2,39 procent. Directeur Bierman vindt dat 'onverantwoord'. 'Acties duperen onze reizigers, en dat accepteer ik niet. Daarom zijn wij zeer ver gegaan in onze poging deze impasse te doorbreken', aldus de directeur.

LEES OOK: Minder agressie in trams en bussen HTM; 'opleiding controleurs speelt belangrijke rol'

Bierman kreeg dinsdagmiddag tijdens het overleg een taart aangeboden door CNV. 'Een ludieke actie die ik zeker kan waarderen', aldus de directeur.