Poortjes station Gouda op 24 juni dicht, buurtbewoners krijgen gratis passagepasjes

GOUDA - De poortjes op NS-station Gouda worden op 24 juni gesloten. Dat hebben de gemeente en de spoorwegen afgesproken. Om de stationstunnel toegankelijk te houden voor omwonenden die naar de andere kant van het spoor willen, geeft de NS gratis passagepasjes uit.

Na een aantal recente incidenten in het openbaar vervoer eist NS-personeel dat de poortjes op de stations versneld worden gesloten. Alleen mensen met een OV-chipkaart waarop saldo staat kunnen dan nog het station in. De gemeente Gouda is nu akkoord gegaan met eerdere sluiting van de poortjes.

De NS onderkent het belang van de stationstunnel als verbinding voor voetgangers van het centrum naar onder meer het Huis van de Stad, de bioscoop en het Bleuland-ziekenhuis. Regelmatige passanten kunnen van de NS een speciaal en gratis passagepasje krijgen. De pasjes zullen voor 24 juni worden verspreid onder Gouwenaren die in de buurt van het station wonen, werken of studeren.

Passage-recht opladen bij kaartautomaat

Wie voldoende saldo op z'n OV-chipkaart heeft kan sowieso gratis door de reizigerstunnel. Ook wordt het mogelijk om een eenmalig gratis passagerecht te laden bij de kaartautomaat.

De NS gaat ook meebetalen aan een opknapbeurt van het spoorviaduct in de Spoorstraat. Deze onderdoorgang is een alternatief voor de stationstunnel, maar is nu nogal 'donker'.

Deel dit artikel: