FC Lisse plukt Robert van Boxel weg bij Sparta Rotterdam

LISSE - Topklasser FC Lisse heeft zich voor komend seizoen versterkt met Robert van Boxel. De 32-jarige verdediger komt over van Sparta Rotterdam, dat uitkomt in de Jupiler League. Van Boxel is aangetrokken als vervanger van Kevin Winter en Kevin Weijers, die allebei na dit seizoen stoppen.

De geboren Zwanenburger begon zijn profcarrière in 2002 bij PSV, waar hij niet verder kwam dan één wedstrijd in het eerste elftal. Aansluitend kwam hij één seizoen uit voor ADO Den Haag in de eredivisie. De afgelopen jaren speelde Van Boxel voornamelijk in de eerste divisie bij AGOVV, MVV, Cambuur en Sparta. In 250 profduels scoorde hij twintig keer.

Van Boxel is na aanvaller Cerillio Cijntje (ODIN '59) de tweede aanwinst van FC Lisse voor volgend seizoen. Van vier spelers is bekend dat ze vertrekken: Renaldo Jongebloet (FC Breukelen), Nigel Hardenberg, Jeffrey Bok en Revinio Morsen. De laatste drie hebben nog geen nieuwe club gevonden. Arjan van der Laan volgt Misha Salden op als trainer van FC Lisse.

Deel dit artikel: