Oude stadhuis van Rijswijk na 12 jaar leegstand wellicht weer bewoond

RIJSWIJK - Het college van Rijswijk ziet voldoende mogelijkheden voor een Huis van de Stad in het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan. Het oude stadhuis staat al 12 jaar leeg.

De afgelopen maanden hebben meerdere bouwkundige bureaus onderzoek gedaan naar wat er mogelijk is met het stadhuis. Uit dit onderzoek kwam de conclusie dat een Huis van de Stad bouwtechnisch haalbaar is. Door een overdekt atrium te maken op de plaats van de voormalige binnentuin worden de vierkante meters beter benut.

In 2002 werd besloten om het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan te verlaten. De gemeentelijke organisatie groeide uit z’n jasje. Ook voldeed het gebouw niet meer aan de ARBO-eisen en wogen de kosten voor onderhoud en verbetering niet meer op tegen het verhuizen naar een andere locatie. Sinds de verhuizing naar het Bogaardplein staat het gebouw leeg.

Huis van de Stad

Als het Huis van de Stad doorgaat, verhuizen de ambtenaren van de gemeente Rijswijk weer terug naar de Generaal Spoorlaan. Door de uitbouw van een atrium en dankzij het Nieuwe Werken, waarbij werknemers gedeeltelijk vanuit huis werken, past het nu wel. Naast kantoren is mogelijk ruimte voor een trouwzaal en een zaal voor publieke evenementen. Ook staat in de plannen dat een aantal door de gemeente gesubsidieerde instellingen zich in het Huis van de Stad kunnen vestigen. Wat er dan met het huidige gemeentepand aan het Bogaardplein gaat gebeuren kon de gemeentewoordvoerder vrijdag nog niet zeggen.

Na het zomerreces wordt een voorstel aan de raad voorgelegd met het verzoek om krediet beschikbaar te stellen.

Deel dit artikel: