Valse mails in omloop van incassobureau Intrum Justitia in Den Haag

DEN HAAG - Incassobureau Intrum Justitia in Den Haag is weer de dupe van een valse e-mail die door criminelen wordt rondgestuurd om internetters geld af te troggelen. Het bedrijf waarschuwt daarvoor op zijn website.
Op het eerste gezicht lijken de mails van Intrum Justitia te komen, maar in werkelijkheid zitten hier criminelen achter. De laatste 'phishingmail' heeft als opdrachtgever TransIP en er staat een bedrag van 93,50 euro in de e-mail. Ook zijn er phishingmails in omloop met bdiu als afzender en Vodafone in relatie met Intrum Justitia.
Volgens de website security.nl verspreiden de mails een bestandje op computers dat gegevens blokkeert. Pas als de eigenaar losgeld betaalt, worden de gegevens weer vrijgegeven. Het Delftse internetbedrijf Fox-IT meldt dat er al verschillende gedupeerden zijn. 

Niet openen

Intrum Justitia adviseert de valse e-mails niet te openen. Wie dat toch doet, moet niet op de link in de mail klikken en het bericht helemaal van de computer verwijderen. Het Haagse incassobureau laat weten er alles aan te doen om fraude te voorkomen.