Omgevallen lantaarnpaal Zoetermeer was aangetast door hondenpies

ZOETERMEER - De lantaarnpaal die maandag in Zoetermeer omviel op een vrouw, was aangetast door hondenpies. Dat laat de gemeente Zoetermeer weten na een eerste onderzoek.

De paal was gelast op een metalen plaat die met schroeven was bevestigd op een betonnen ondergrond. Langdurige invloed van urine heeft ervoor gezorgd dat het laspunt is gaan roesten.

Marjan van Koert uit Zoetermeer werd maandag getroffen door de lantaarnpaal, die omviel op het moment dat ze er langs fietste. Ze liep een flinke hoofdwond en een hersenschudding op. Van Koert was met haar dochters van 10 en 13 onderweg naar huis, na een bezoek aan de Koningsdagmarkt in het Stadshart.

Toeval

'Ik weet eigenlijk niet meer wat er gebeurde', vertelt ze een dag later thuis, met haar hoofd, hand en schouder in het verband. 'Het is zo'n ongelooflijk toeval dat dit je overkomt.'

Dochters Esmeralda en Destiny reden vlak achter hun moeder. 'Ik zag hoe mama werd geraakt en door de paal tegen het muurtje van de tunnel werd gedrukt. Ze bloedde heel erg', vertelt Esmeralda. Voorbijgangers verleenden eerste hulp en belden 112. Na behandeling in het ziekenhuis kon Marjan van Koert weer naar huis.

Onderzoek naar alle lantaarnpalen

De gemeente Zoetermeer gaat na het ongeluk alle lantaarnpalen in de stad onderzoeken die op dezelfde manier op een betonnen ondergrond zijn vastgemaakt. Hoeveel van die palen er zijn kan de woordvoerder van de gemeente niet zeggen.

Deel dit artikel: