Geen rechtstreekse tram van Den Haag naar Rotterdam The Hague Airport

rotterdam the hague airport stock
rotterdam the hague airport stock
DEN HAAG - Vliegveld Rotterdam The Hague Airport krijgt geen rechtstreekse tramverbinding met Den Haag. Zo’n railverbinding is niet rendabel, blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD in de gemeenteraad.
In het collegeakkoord spraken D66,  PvdA, Haagse Stadspartij, VVD en CDA af dat er 'een goede openbaar vervoersverbinding komt met Rotterdam The Hague Airport'.
Het idee was dat de lijn van tram 1 zou worden doorgetrokken van Delft-Zuid naar het vliegveld. Maar uit onderzoek van een extern bureau wordt duidelijk dat er 'geen kansen zijn'. Dit gezien de hoge investeringen die nodig zijn voor een railverbinding en de hoge exploitatiekosten. Er zouden simpelweg te weinig mensen gebruik van maken.

Den Haag was 'warm voorstander' van tram

Het Haags stadsbestuur laat in de antwoorden doorschemeren dit jammer te vinden. 'Het college is een warm voorstander van de totstandkoming van een directe railverbinding tussen Den Haag en het vliegveld. Dit is belangrijk voor de bewoners van Den Haag, maar ook voor de bezoekers en toeristen aan Den Haag', schrijven B&W.
Maar er is ook begrip. 'Een rendabele exploitatie van het openbaar vervoer is een noodzakelijke randvoorwaarde voor de ontwikkeling van een nieuwe of verlengde tramlijn.'

Onderzoek naar alternatieven

Wel komt er nu een onderzoek naar andere mogelijkheden om Rotterdam The Hague Airport goed bereikbaar te maken vanuit Den Haag. Het idee is dat luchtreizigers straks eerst de Erasmuslijn nemen naar halte Meijersplein in Rotterdam en van daar bijvoorbeeld met een bus naar het vliegveld gaan.
Ook komt er een betere informatievoorziening over hoe reizigers met het ov van het vliegveld naar Den Haag kunnen.