Topbestuurders verdienen te veel, Den Haag kort subsidie DUWO en WZH

DEN HAAG - Studentenhuisvester DUWO en zorginstelling WZH worden gekort door de gemeente Den Haag omdat hun bestuurders in 2013 te veel verdienden.
Om heel veel geld gaat het niet, bij WZH gaat het namelijk maar om 42 euro. Bij Studentenhuisvester DUWO is het een groter bedrag: 11.129 euro.
Ook bij de Parnassia Groep wil de gemeente een korting van 18.850 euro opleggen. Alleen wachten ze daar nog mee omdat er een rechtzaak loopt over een eerdere korting. In 2012 werd de Parnassia namelijk ook al om dezelfde reden gekort

Topbestuurder verdient te veel

De gemeente Den Haag kort de instellingen op hun subsidie omdat een van hun bestuurders meer verdiende dan 228.599 euro, oftewel de balkenendenorm. Dat is 130 procent een ministerssalaris. Openbare bestuurders zouden in Nederland niet meer mogen verdienen dan de balkenendenorm.
Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag vindt het belangrijk dat subsidie die de gemeente geeft, goed wordt besteed. ´Het is daarom onaanvaardbaar wanneer belastinggeld bijdraagt aan bovenmatige salarissen voor bestuurders bij semi-publieke instellingen.’