Alphen aan den Rijn reageert op commotie rond traplift 90-jarige man: zaak ligt genuanceerder

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn reageert op ophef die is ontstaan over het afwijzen van een traplift van een 90-jarige man. Afgelopen dagen circuleerde een brief aan de man waarin staat dat hij geen traplift krijgt 'omdat hij eerder had kunnen voorzien dat traplopen moeilijk zou worden'. Volgens de gemeente zit de zaak genuanceerder in elkaar dan op social media wordt gesuggereerd.

De gemeente heeft eerder contact gehad met de man en zegt daarover het volgende: 'De situatie van deze meneer in zijn huidige woning is inmiddels verre van ideaal, ook mét traplift en aanpassingen die al eerder in zijn huis zijn gedaan'.

LEES OOK: Bedrijf uit Bergambacht biedt 90-jarige man uit Alphen gratis traplift aan

De gemeente gaat vanwege de privacy van de man niet inhoudelijk in op de zaak, maar belooft wel opnieuw in gesprek te gaan met de 90-jarige Alphenaar. De gemeente is niet geschrokken van de plotselinge stortvloed aan reacties. 'In deze tijd gaat alles enorm snel.' Wel is Alphen aan den Rijn teleurgesteld in seniorenorganisatie Unie KBO, die de geanonimiseerde afwijzingsbrief op Twitter zette. 'Zij hebben ons niet gebeld om te vragen hoe de vork in de steel zat', zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep West.

Boze reacties

Bij Unie KBO zijn al honderden boze reacties binnengekomen. 'Mensen hebben ook hun hulp of geld aangeboden om deze meneer aan een traplift te helpen', aldus een woordvoerder.

Sinds dit jaar bepaalt de gemeente wat voor voorzieningen mensen krijgen die hulp nodig hebben. Dit valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het beleid is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Deel dit artikel: