VV Moordrecht trots op Memphis Depay door transfer van PSV naar Manchester United

MOORDRECHT - Voetbal Vereniging Moordrecht is heel erg trots op Memphis Depay. Dat zegt voorzitter Ton Redegeld tegen Omroep West. Gisteren werd bekend dat de geboren Moordrechter verkast van PSV naar Manchester United. 'Je kon vroeger al aan hem zien dat het een groot talent was,' aldus Redegeld.
Depay speelde van zijn zesde tot zijn negende bij VV Moordrecht. Toen stapte hij over naar Sparta in Rotterdam. In 2006 ging Depay naar PSV, waar hij doorbrak als profvoetballer. Internationaal verwierf hij bekendheid op het WK van 2014 in Brazilië.
Spelertjes die nu de leeftijd van Depay hebben toen hij nog bij VV Moordrecht speelde, dromen van een zelfde carriere. 'Ik wil ook best bij Manchester United spelen,' zegt Cheyenne Souisa, die weet dat de Engelse topclub ook vrouwenteams heeft. Giorgio van Loo droomt eveneens van een paar stappen hogerop. 'Bij Barcelona, daar wil ik op het middenveld spelen.'

Enthousiasme temperen

Voorzitter Ton Redegeld weet dat hij het enthousiasme bij de jeugd moet temperen. 'Dat er iemand van onze club bij zo'n topclub terecht komt gebeurt waarschijnlijk maar één keer in de eeuw.' Maar ook dit seizoen zijn er twee spelertjes van VV Moordrecht opgepikt door Sparta.
De transfersom van de 21-jarige Memophis kan naar verluidt oplopen tot 32 miljoen euro. VV Moordrecht heeft geen recht op een deel daarvan. 'We kregen wel 1300 euro toen hij van Sparta naar PSV ging, maar een Dirk Kuyt-constructie, waarbij z'n eerste club profiteert van elke transfer hebben we niet,' zegt de voorzitter. 'Jammer, maar we zijn gewoon trots.'