Wassenaar walgt van NSB-tweet raadslid Ben Paulides

WASSENAAR - In Wassenaar is vol afschuw gereageerd op de NSB-tweet van raadslid Ben Paulides (Democratische Liberalen Wassenaar). Paulides twitterde woensdag dat de 'niet onpartijdige burgemeester, raadsleden en integriteitsonderzoeker' hem deden denken aan 'een NSB'er en een kampbeul in de oorlog'.
Zijn bericht heeft de Wassenaarse raadsleden en de burgemeester 'geschokt', zo schrijven zij in een gemeenschappelijke verklaring. Ook bij de inwoners van Wassenaar is de tweet in het verkeerde keelgat geschoten: 'Ik vind het een brutaliteit', zegt een Wassenaars dame op straat. 'We vieren bevrijding en dan moet je niet over zulke dingen iets durven zeggen. Ik vind het beneden alle peil.'
Een dorpsgenoot geeft aan dat de houdbaarheid van Paulides in zijn ogen is verstreken: 'Opstappen, gewoon weggewezen. Geen pardon meer hebben.'

Wassenaarse seksrel

Paulides refereert met zijn tweet aan het integriteitsonderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) naar de affaire die de geschiedenis is ingegaan als 'de Wassenaare seksrel'. Op een avond zou toenmalig wethouder Henk de Greef (VVD) seksuele toespelingen hebben gemaakt richting raadslid Mary-Jo van der Velde (Wat Wassenaar Wil).
Vrijdag werd bekend dat burgerraadslid Eric Rutten per direct op stapt naar aanleiding van de 'NSB-tweet'. Binnenkort geeft Paulides persconferentie om de situatie te duiden. Eerder liet hij vanuit Spanje weten zich verraden te voelen door zijn collega's in de Wassenaarse gemeenteraad.