Nederlands Danstheater danst voor het laatst aan het Spuiplein in Den Haag

DEN HAAG - Dansliefhebbers opgelet: vrijdag 15 en zaterdag 16 mei dansen de dansers van het Nederlands Danstheater (NDT) hun laatste voorstellingen in het Lucent Danstheater in Den Haag. Het gezelschap verhuist naar het Zuiderstrandtheater op Scheveningen.

Aanvankelijk zou het NDT vorig jaar al in het tijdelijke Zuiderstrandtheater optreden. De verhuizing was gepland vanwege de bouw van het omstreden Cultuurpaleis. Maar toen het nieuwe college van burgemeester en wethouders na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 besloot een nieuwe variant van het cultuurpaleis uit te werken, werd de verhuizing uitgesteld.

Nu moet het Nederlands Danstheater het Lucent Danstheater aan het Spuiplein echt verlaten. Het dansgezelschap zal in het Zuiderstrandtheater optreden tot er een nieuw, definitief theater is. Wanneer dat zal zijn, is niet bekend. Vanaf 1987 was het Lucent Danstheater de thuisbasis van het NDT. ´Het is een plek waar memorabele choreografieën zijn gecreëerd en dansers zich hebben ontwikkeld tot vooraanstaande choreografen´, blikt het NDT terug op zijn website.

Voormalig artistiek directeur Hans van Manen

De laatste voorstelling van het NDT in het Lucent Danstheater, Strong Language, staat in het teken van het werk van verschillende bekende choreografen, zoals voormalig artistiek directeur Hans van Manen. Vanaf oktober danst het NDT op de nieuwe locatie in Scheveningen.

Deel dit artikel: