Kunstschatten uit New York trekken veel bezoekers naar het Mauritshuis in Den Haag

DEN HAAG - Het Mauritshuis in Den Haag sloot zondag de tentoonstelling 'The Frick Collection - Kunstschatten uit New York' af met torenhoge bezoekersaantallen. Van 5 februari tot en met 10 mei 2015 kwamen er 180.000 bezoekers naar het museum.

Sinds de heropening van het museum in juni 2014 zijn de bezoekersaantallen explosief gestegen en overtreffen ruimschoots de verwachting. Onlangs heeft het Mauritshuis de 550.000ste bezoeker sinds de heropening ontvangen. De tentoonstelling met kunstschatten uit New York zorgde in drie maanden tijd voor een flinke impuls.

De volledige Frick Collection, samengesteld door de Amerikaan Henry Clay Frick (1849-1919), was nooit eerder buiten New York te zien. Het gelijknamige museum leent namelijk zelden stukken uit. Het Mauritshuis had de eer om de expositie te organiseren met 36 bruiklenen uit deze wereldberoemde collectie, met meesterwerken van kunstenaars als Cimabue, Van Eyck, Gainsborough, Constable en Ingres.

'Prachtige selectie dankzij nieuwe zaal'

'Dat zoveel mensen hebben kunnen genieten van de prachtige selectie werken is dankzij onze nieuwe tentoonstellingszaal', zegt Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis. Sinds de heropening beschikt het museum over een ruimte voor aparte tentonstellingen. Gordenker: 'De uitstekende selectie uit de Frick collectie hebben wij op een overzichtelijke en sfeervolle manier kunnen presenteren en onze bezoekers reageerden daar bijzonder positief op'.

De volgende presentatie in de tentoonstellingsruimte is Rembrandt? De zaak Saul en David, een tentoonstelling die bezoekers meeneemt in het wetenschappelijk onderzoek en de restauratie van het schilderij Saul en David.    

Deel dit artikel: