'Als je drie uur met me omgaat, heb je drie weken nodig om te revalideren', Onder de Paraplu nieuwe realityserie over stichting Anton Constandse

DEN HAAG - TV West start woensdag 13 mei met de indrukwekkende realityserie Onder de Paraplu. Acht weken lang volgt de televisieserie een aantal bijzondere bewoners van de Haagse stichting Anton Constandse. Presentator Manuel Venderbos duikt in hun leven, want wat weten we nou eigenlijk van mensen met een psychische aandoening? Hoe ziet je leven eruit als je schizofreen bent, borderline of dwangneuroses hebt?
'Ik vind het een eer dat Omroep West mij heeft gevraagd om dit programma te maken', vertelt Venderbos. 'Mijn hart klopt net een tikje sneller voor mensen die door de maatschappij naar de zijkant van de samenleving worden gedrukt. En wat is er nu mooier dan op te trekken met bijzondere mensen en intrigerende levensverhalen te mogen vastleggen!'
TV West brengt in Onder de Paraplu het leven van een aantal bewoners van de stichting Anton Constandse in beeld, onder wie de 47-jarige Skippy. Skippy woont in een huis voor (ex-)drugsverslaafden. Hij is zo’n dertig jaar verslaafd geweest. 'Als je drie uur met me omgaat, heb je een dikke drie weken nodig om te revalideren.' Venderbos leert Skippy kennen tijdens een openhartig dagje vissen, waar ook zijn bijzondere muziektalent naar boven komt.

Muziektalenten op Parkpop

Eén van de dagbestedingen van de bewoners van de stichting Anton Constandse is muziek maken. Een aantal hoofdrolspelers van de realityserie maakt deel uit van de zogenaamde Bandsessies. Elke dinsdag repeteren ze. En niet zonder succes...
Onlangs is hun tweede album uitgebracht en eind juni staan ze op het podium van Parkpop. Naast een kijkje in het leven van de bewoners volgt TV West ook de muzikale weg naar dit grote Haagse evenement.

Stichting Anton Constandse

Al 27 jaar biedt de stichting Anton Constandse een zo normaal mogelijk bestaan aan mensen met een psychische aandoening. De stichting telt inmiddels ruim honderd woonlocaties in Den Haag en heeft meer dan 1100 cliënten.
De stichting Anton Constandse biedt mensen een passende woonplek met individuele begeleiding, ambulante begeleiding en dagbesteding om zodoende een zo goed en zinvol mogelijk bestaan op te kunnen bouwen.
Uitzendtijden
Onder de Paraplu is vanaf 13 mei elke woensdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West (herhaling elk uur tot vrijdagmorgen).
Maak hier kennis met de bewoners van de stichting Anton Constandse. Zij spelen de hoofdrol in Onder de Paraplu op TV West. Kijk hier voor meer informatie over de programmaserie.