Nacht van de Vluchteling stevent af op recordopbrengst

nacht van de vluchteling
nacht van de vluchteling
DEN HAAG - Er hebben zich al 1200 wandelaars opgegeven om in de nacht van donderdag op vrijdag, de Nacht van de Vluchteling, 40 kilometer voor het goede doel te lopen van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in Den Haag. Dit heeft Stichting Vluchteling dinsdagmiddag laten weten.
Daarnaast zijn er zo'n vijfhonderd deelnemers aan het voorprogramma, zoals de kinderloop. Daarmee stevent de Nacht van de Vluchteling af op een recordopbrengst, na de ruim 500.000 euro die vorig jaar is opgehaald.
De opbrengst van 'de Nacht' wordt besteed aan Syrische vluchtelingen. De deelnemers aan de mars laten zich 'sponsoren' door vrienden, bekenden en familie. Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling is blij dat 'ons land gelukkig onze traditie van internationale solidariteit hooghoudt. De mensen in Syrië en buurlanden Libanon, Irak, Turkije en Jordanië hebben onze steun bitter hard nodig'.

Bloedige burgeroorlog

In Syrië woedt al meer dan vier jaar een bloedige burgeroorlog. Het regime van president Bashar al-Assad spaart de burgerbevolking niet. Er zijn al ruim 12 miljoen Syriërs op de vlucht geslagen. Veel van hen zijn afhankelijk van humanitaire hulp.