Inwoners Rijswijk willen geen tramremise in 'groene achtertuin'

RIJSWIJK - De inwoners van Rijswijk willen geen tramremise in hun achtertuin. HTM heeft plannen om een nieuwe tramstalling te bouwen in de woonwijk Vrijenban. De remise komt gedeeltelijk op een industrieterrein, maar voor de bouwplannen moet ook een weiland wijken. En dat weiland dat scheidt precies de woningen van het industrieterrein.
De plannen werden vorige week tijdens een bewonersavond bekendgemaakt. Bewoner Henk Demke ziet de plannen zoals ze er nu uit zien totaal niet zitten. 'Dat wordt geen wonen meer in een groene omgeving. Ja, mijn groene tuintje misschien, maar mijn groene omgeving is weg.' Daarnaast zijn de bewoners bang voor de geluidsoverlast en het licht wat van de niet overdekte remise af zal komen.
De stalling is onder andere nodig om de veertig nieuwe stadstrams die binnenkort worden geleverd te stallen. HTM heeft het bedrijfspand al gekocht, maar het weiland is in handen van de gemeente. Wethouder Ronald van der Meij: 'Laat ik voorop stellen dat de grond van de gemeente Rijswijk is, nog steeds van de gemeente Rijswijk is en wij gaan nadrukkelijk over deze grond.'
Inspraak en bewonersavonden
'De bewoners hebben nog volop inspraak. We zitten nog ver af van het moment van een bestemmingsplan. We zitten echt in de fase van haalbaarheid. En we willen via diverse bewonersavonden de bewoners betrekken bij de planuitwerking', aldus Van Der Meij. HTM laat weten dat zij in gesprek is met de bewoners. Binnenkort zullen zij opnieuw met de bewoners in gesprek gaan om toelichting te geven op de locatiekeuze.