Onderzoek naar schade hefbrug Waddinxveen klaar, brug in najaar weer open

WADDINXVEEN - De provincie Zuid-Holland heeft woensdag het onderzoek naar de schade van de hefbrug in Waddinxveen afgerond. Eind juni moet duidelijk worden wat er aan de brug moet worden hersteld. De hefbrug kan waarschijnlijk in het najaar weer in gebruik worden genomen.
Een schip kwam vorige maand klem te zitten onder de brug. Mogelijk ging het brugdek iets te vroeg naar beneden waardoor de achterste pijp van het schip achter de brug bleef haken. De brug hing vervolgens scheef en heeft flinke schade opgelopen. Het wegverkeer wordt momenteel omgeleid. Fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van een pontje.
De provincie analyseert de komende tijd alle gegevens van het onderzoek. Tijdens de inspectie zijn ruim 1.000 foto’s gemaakt, die worden bekeken en geanalyseerd. Deze gegevens komen in een plan dat de omvang van de schade in beeld brengt. Begin juni kan de provincie een eerste inschatting maken, daarna wordt een aannemer ingeschakeld. Aanvankelijk hoopte de provincie dat de brug na twee maanden weer operationeel zou zijn.