Besluit over toekomst openluchtzwembad De Fuut in Reeuwijk uitgesteld, bewoners opgelucht

REEUWIJK - Het besluit over de toekomst van openluchtzwembad De Fuut in Reeuwijk is uitgesteld. De gemeente wil het zwembad sluiten, maar de gemeenteraad vindt het voorstel van het college van burgemeester en wethouders niet goed genoeg uitgewerkt. In de tussentijd kan er worden gekeken naar een alternatief plan van buurtbewoners.
Een grote groep bewoners kwam woensdagavond gehuld in zwembroeken, bandjes om en snorkels op hun hoofd naar het gemeentehuis om duidelijk te maken dat openluchtzwembad de Fuut moet blijven. De raadszaal was te klein, dus werden er televisieschermen in de kantine gezet, zodat de buurtbewoners de vergadering toch konden volgen.
Volgens de gemeente is renovatie van het zwembad eigenlijk geen optie. Wethouder Dirk-Jan Knol: 'De Fuut is op, economisch en technisch. Daarnaast is de financiële positie van de gemeente zeer slecht, we sluiten De Fuut vanwege een kostenbesparing.'

Burgerinitiatief

Maar de lokale politiek vindt de onderbouwing van de wethouder niet voldoende en willen meer informatie om een goed besluit te nemen. Ook willen ze dat er serieus wordt gekeken naar het burgerinitiatief van een groep bewoners. Omdat de wethouder opnieuw naar het voorstel moet kijken, is er tijd gekomen om het alternatieve plan van de bewoners verder uit te werken.
Bewoner Dieter Möckelmann is verheugd met het nieuws. 'Wij zijn heel blij dat we tijd hebben gewonnen om een aantal scenario's uit te werken. We willen kijken of we er misschien een vereniging van kunnen maken, of dat we het kunnen laten runnen door vrijwilggers. De Fuut bestaat al 40 jaar en het is een soort erfgoed geworden. Dat mag niet verdwijnen.'

Landal

Toch is de tijd om de voorstellen van de bewoners uit te werken beperkt. In het raadsvoorstel wordt geopperd dat de gemeente na sluiting van De Fuut zou kunnen investeren in een nog te bouwen zwembad in een Landal recreatiepark. Als het gemeentebestuur besluit te investeren in dat zwembad, moet dat besluit wel worden genomen voordat de bouw van dat zwembad begint. Wanneer dat is, gaat wethouder Dirk-Jan Knol nu uitzoeken.