Nederlandse hockeydames oefenen in Noordwijk tegen Nieuw-Zeeland

Hockeyster Maartje Paumen in Oranje
Hockeyster Maartje Paumen in Oranje
NOORDWIJK - De Nederlandse hockeydames spelen op donderdag 11 juni een interland bij de Noordwijkse Hockeyclub (NHC). Ze nemen het 's avonds (18.30 uur) in een oefenduel op tegen Nieuw-Zeeland, dat op dit moment vijfde staat op de wereldranglijst.
Wereldkampioen Oranje bereidt zich met de vriendschappelijke wedstrijd voor op de halve finale van de Hockey World League, die tussen 20 juni en 5 juli wordt gehouden in het Belgische Brasschaat. De Nederlandse hockeysters waren eerder dit jaar al te gast bij het Haagse HDM voor een oefenduel met Duitsland.
Hockeybond KNHB heeft besloten om de wedstrijd af te werken in Noordwijk, omdat NHC met de gemeente Noordwijk heeft geïnvesteerd in het complex door onder meer een kwalitatief hoogwaardig waterveld te realiseren. NHC wil zich namelijk profileren als het 'Papendal aan Zee', naar het nationale sportcentrum in Arnhem.

Speciale staantribunes

Rondom het veld komen speciale staantribunes, waarmee een capaciteit van 3000 plaatsen wordt gecreëerd. Toegangskaarten (6,75 euro) zijn te koop op de website van NHC: www.n-h-c.nl. Voor elk ticket dat wordt verkocht gaat 1 euro van de opbrengst naar het Jeugdsportfonds.