MET VIDEO: Félicienne Minnaar wint beker met FC Twente in ADO-stadion

DEN HAAG - Voetbalster Félicienne Minaar heeft woensdag in het Kycocera Stadion van ADO Den Haag met FC Twente in haar laatste wedstrijd de KNVB Beker veroverd. Het team van de vertrekkende Haagse verdedigster versloeg in de finale bekerhouder Ajax met 3-2. De vrouwen van Twente sloten het seizoen alsnog af met succes, want afgelopen vrijdag waren ze de titel in de BeNe League nog misgelopen. De club uit Enschede werd dit seizoen wel voor het derde jaar op rij landskampioen.
Twente dicteerde de wedstrijd in de eerste helft en nam een voorsprong van 2-0 dankzij treffers van Shanice van de Sanden en Jill Roord. Chantal de Ridder uit Sassenheim bracht de spanning terug door na ruim een uur spelen de 2-1 te maken, maar toen Ellen Jansen in de 88ste minuut de 3-1 liet aantekenen, leek Twente op rozen te zitten. Door een treffer van Kelly Zeeman in de 89e minuut kreeg de club uit Enschede het toch nog even benauwd in blessuretijd.
Bij Ajax stonden drie oud-speelsters van ADO Den Haag in de startopstelling: keepster Laura Du Ry, Tessel Middag en Eshly Bakker. Behalve de Leidse doelpuntenmaakster De Ridder had ook Petra Hogewoning uit Rijnsburg een basisplaats in het Amsterdamse team. Leonne Stentler, Marjolijn van den Bighelaar (beiden ex-ADO) en Claudia van den Heiligenberg (Roelofarendsveen) ontbraken in de wedstrijdselectie van Ajax.