Bespeel je een instrument of zing je de sterren van de hemel? Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet in Leiden zoekt deelnemers

Straatmuzikant
Straatmuzikant
LEIDEN - Eén van de grootste straatmuziekfestivals van Nederland, Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet in Leiden, zoekt deelnemers. Op zondag 28 juni vindt het evenement voor de 29e keer plaats.
Tijdens het festival is in de omgeving van de Hooglandse Kerk op iedere hoek van de straat wel een optreden. Op het plein bij de kerk staat een podium, voor de finale.
De dag start om 13.00 uur met voorrondes. Elke straatmuzikant krijgt drie keer een half uur om de jury te overtuigen. Die kiest uiteindelijk zes finalisten. Zij treden vanaf 16.30 uur op op het plein. Zowel de jury als het publiek kiezen een winnaar. De slepen 500 euro in de wacht. De winnaar van de originaliteitsprijs wint 200 euro.

All genres zijn welkom

De organisatie van De Gouden Pet wil een zo uitgebreid mogelijk programma bieden, dus alle genres zijn welkom: van jazz, pop tot rock. Aanmelden kan via de website van De Gouden Pet.