Voorbeschouwing ADO Den Haag – PSV: ‘Eind maken aan veel te lange negatieve reeks’

DEN HAAG - Het seizoen waardig afsluiten. Dat is de voornaamste opdracht voor ADO Den Haag in het laatste duel van het seizoen tegen PSV. Bij tal van topactiviteiten rondom het duel zou een overwinning mooi passen.
Maar PSV is traditioneel een hele lastige tegenstander. In de laatste twaalf ontmoetingen in thuisduels pakte ADO slechts een schamel puntje.
De laatste thuisoverwinning dateert alweer van 1 april 1991. Ruim 24 jaar geleden werd het 3-0 door treffers van Michel Adam en twee keer Leo Schellevis.

ADO Den Haag zonder Meijers

ADO speelt zondag zonder Aaron Meijers, en dat zal vreemd aanvoelen. De linksback miste de laatste twee seizoenen geen minuut, maar is nu geschorst na zijn vijfde gele kaart, opgelopen tegen Willem II. Meijers wordt vervangen door Tyronne Ebuehi.
PSV vierde de afgelopen week drie dagen feest op Ibiza. In welke toestand en opstelling de Eindhovense ploeg het Kyocera Stadion zal betreden is daarom onduidelijk. Het is wel zo goed als zeker dat de in Moordrecht geboren Memphis Depay niet zal spelen. Nu de miljoenentransfer naar Manchester United is afgerond, wil PSV geen risico nemen met Depay op het Haagse kunstgras
Scheidsrechter: Kevin Blom
Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Ebuehi; Jansen, Kristensen, Alberg, Bakker; Van Duinen, Kramer. 
Vermoedelijke opstelling PSV: Pasveer; Tamata, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Vloet, De Jong, Locadia.
Resultaten laatste 3 seizoenen:

Seizoen 2013/2014:

ADO – PSV 2-3
PSV – ADO 2-0

Seizoen 2012/2013:

ADO – PSV 1-6
PSV – ADO 7-0

Seizoen 2011/2012:

ADO – PSV 0-3
PSV - ADO 5-0