Hind gaat niet naar Wenen: Goudse zangeres stapt uit vakjury Eurovisiesongfestival

© ANP
GOUDA - Hind doet afstand van haar plek in de Nederlandse vakjury van het Eurovisiesongfestival. De Goudse zangeres wordt vervangen door een andere zangeres, namelijk Do.
Het management van Hind laat donderdag weten dat de zangeres is uitgenodigd voor het filmfestival in Cannes. Ze combineert een bezoekje aan het wereldberoemde filmfestival met een optreden.
Kwade tongen beweren echter iets anders. Hind deed dinsdag pittige uitspraken in het tv-programma Shownieuws over haar eigen ervaringen op het Eurovisiesongfestival in 2008. Ze beschuldigde de Russische winnaar Dima Bilan van cocaïne snuiven en zei dat hij geen noot raakte in de finale. Zijn winst had hij volgens Hind te danken aan 'het feit dat Rusland een miljoen heeft geschonken aan het festival.' Volgens De Telegraaf is de Goudse zangeres door deze kritiek uit de jury gezet. Het management van Hind liet vorige week aan Omroep West weten dat de zangeres tijdens de halve finales niet in Wenen zou zijn.

Vakjury

Do neemt nu plaats in de vakjury naast Gijs Staverman, Carolina Dijkhuizen, Florent Luyckx en Maurice Wijnen. De Nederlandse vakjury bepaalt uiteindelijk 50 procent van de puntentelling van het Eurovisiesongfestival. De overige 50 procent wordt bepaald door telefonische stemmen.
Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt ons land op de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival met het liedje Walk Along dat geschreven is door de Haagse zangeres Anouk. Trijntje is te zien in de eerste halve finale op dinsdag 19 mei. De tweede halve finale is op 21 mei en dan volgt twee dagen later de finale.