Jongeren uit Haagse Schilderswijk lopen Nacht van de Vluchteling met politie: 'Waanzinnig!'

DEN HAAG - 'Het was waanzinnig, ik heb dit nog nooit meegemaakt met agenten.' Dat zegt een van de jongeren uit de Haagse Schilderswijk die samen een team agenten meeliepen tijdens de Nacht van de Vluchteling.
De agenten liepen mee omdat ze een positieve draai willen geven aan hun werk in de Schilderswijk. Dagelijks hebben ze te maken met problemen, zoals radicalisering en het uitreizen van jongeren naar Syrië om mee te strijden met de terreurgroep IS.
Drie jongeren uit de Schilderswijk liepen mee. Een van de jongens, Mohammed, had zoiets nog nooit meegemaakt. 'Ik had nooit gedacht dat agenten zo leuk zouden zijn.' 

LEES OOK: Eerste lopers Nacht van de Vluchteling binnen in Den Haag

Recordopbrengst

Zo'n 1.200 wandelaars liepen in de nacht van donderdag op vrijdag de 40 kilometer lange sponsorloop van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in Den Haag. Ze haalden een recordopbrengst van ruim 600.000 euro. Dit geld gaat naar de opvang en ondersteuning van 12 miljoen Syriërs die op de vlucht zijn geslagen voor de bloedige burgeroorlog en het regime van president Bashar al-Assad.