Bijzondere vangst voor KNRM Katwijk: tv-kok Herman den Blijker uit zee gered

KATWIJK - De bekende tv-kok en presentator Herman den Blijker heeft vrijdagmiddag een tijdje rondgedobberd op de Noordzee bij Katwijk. Hij kreeg problemen met de motoren van zijn bootje en kon niet meer verder varen.
De KNRM in Katwijk laat weten dat ze Den Blijker te hulp moesten schieten om hem veilig naar de kant te krijgen. 'Wij hebben Herman van Katwijk naar Scheveningen gesleep', zegt woordvoerder Rick van der Plas tegen Omroep West. 'Den Blijker en zijn collega's hebben de motoren eerst nog zelf proberen te maken, maar toen dat niet meer lukte hebben ze ons gebeld.'
Het avontuur van Herman den Blijker, die onderweg was van Volendam naar Rotterdam, liep uiteindelijk uit op een gezellig onderonsje. 'Herman nam ons in Scheveningen mee naar een restaurant om een visje te eten', aldus Rick van der Plas. 'En we krijgen ook nog een keer een barbecue van hem. Helemaal leuk dus.' Den Blijker is vol lof over de vrijwilligers van de Katwijkse KNRM: 'Echte helden zie je maar zelden', schrijft hij op Twitter.