Haagse Operaster Francis van Broekhuizen schittert op podium van Concertgebouw tijdens ‘Operaconcert van het jaar’

DEN HAAG - De Haagse operazangeres Francis van Broekhuizen schittert op 22 mei in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens ‘Het operaconcert van het jaar’. De sopraan noemt het optreden in WestBusiness presenteert: FRITS! ‘een droom die uitkomt’.
Tijdens het concert op 22 mei zullen acht Nederlandse operazangers hun kunsten aan het publiek laten horen. Francis van Broekhuizen is erg trots dat zij deel mag uitmaken van dit gezelschap. ‘Eva-Maria Westbroek en Frank van Aken zijn wereldberoemde sterren in de opera, ze komen voor dit concert naar Nederland. Om met hen op het podium te staan, is toch wel een droom die uitkomt’.
Om indruk te maken op het publiek pakt Van Broekhuizen voor de gelegenheid flink uit. ‘Ik heb een enorme jurk gekocht. Ik moet voor die ene aria toch wel de mooiste jurk hebben.’

Christina Deutekom nazingen

De Haagse operadiva wist al op 15-jarige leeftijd dat ze operazangeres wilde worden. ‘Ik hoorde Christina Deutekom zingen en toen dacht ik, dat wil ik ook. Ik ben haar na gaan doen en bleek een goede stem te hebben.
Haar zangtalent heeft Van Broekhuizen vanuit huis meegekregen. ‘We zingen allemaal, mijn vader en broers hebben erg mooie stemmen. We hebben zelfs een familiekoor waarmee we optreden in ziekenhuizen. Bij twijfel hard zingen, is het motto thuis. We zijn net de familie Von Trapp.’