Haags gemeenteraadslid Sabra Rahiembaks op de bres voor jonge 'jihadbruidjes': 'jihadronselaar als pedofiel aanpakken'

jihad-strijder-jihadstrijder
jihad-strijder-jihadstrijder
DEN HAAG - Om de groei van het aantal jonge meiden dat wordt geronseld als 'jihadbruidje' terug te dringen, moet justitie de jihadronselaar als zedendelinquent (pedofiel, loverboy) worden aangepakt. Voor deze aanpak bepleit de het Haagse gemeenteraadslid Sabra Rahiembaks van de Partij van de Eenheid in De Telegraaf.
Zij kent de identiteit van een Haagse jihadronselaar. Volgens de moslima zijn de slachtoffers meest meisjes die 'verstandelijk weinig weerbaar' zijn. Advocaat Michael Ruperti zegt dat de aanpak van deze ronselaars als ontuchtpleger meer effect zal hebben dan via de bestaande terrorismewetgeving. De advocaat staat drie meisjes tussen de 14 en 16 jaar bij, die waren geronseld.
'Door middel van loverboyachtige praktijken worden deze meisjes benaderd, ingepalmd en vergiftigd met zeer extremistische ideologieën en klaargestoomd om af te reizen naar IS- gebied', vertelt Ruperti aan de krant. Rahiembaks waarschuwt de 'jihadbruidjes': 'Als je naar Syrië wordt gebracht ga je dood of word je verkocht voor vijfhonderd dollar.'