Alphen Eagles stunt niet met finale Europa Cup

Alphen Eagles-Amsterdam Panthers
Alphen Eagles-Amsterdam Panthers
ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen Eagles is er niet in geslaagd de finale van de EFAF Bowl te bereiken. De Alphenaren zouden bij een zege op Kiel Baltic Hurricanes een finaleplek hebben veiliggesteld, maar daar slaagde het keurkorps van Errol Zeefuik zaterdag in Duitsland niet in.
Heel verrassend is dat niet. Hurricanes is de regerend Europa Cup-houder en bleek als profclub een aantal maten te groot voor het Alphense amateurteam. Hurricanes komt uit in de Duitse GFL, de sterkste american football-competitie van Europa.
Al vroeg in de wedstrijd werd het krachtsverschil duidelijk. Hurricanes scoorde twee touchdowns in het eerste kwart (14-0) en tekende in het tweede kwart voor nog drie touchdowns en een safety: 36-0. In het derde en vierde kwart liep Hurricanes uit naar 58-0.

Finale uit zicht

Door de nederlaag maakt Alphen Eagles geen kans meer op de finale. Alphen Eagles won weliswaar de eerste wedstrijd tegen Marburg Mercenaries, maar omdat Eagles met hele grote cijfers verliest van Hurricanes, blijft Hurricanes ook bij een eventuele nederlaag tegen Mercenaries boven Eagles.
Alphen Eagles zit in een poule met Kiel en Marburg. De groepswinnaar plaatst zich voor de finale. Kiel heeft verreweg de beste papieren voor die finaleplek. Alleen een monsterzege van Marburg op Kiel op 31 mei kan nog roet in het eten gooien.