In het kader van vriendschap 865 kilometer lopen en fietsen van Champigné in Frankrijk naar Warmond

WARMOND - Veertig inwoners van het Franse plaatsje Champigné zijn zaterdagmiddag na een lange wandeling aangekomen in Warmond. De sportieve Fransen hebben in een estafette een afstand van 865 kilometer afgelegd.
Lopend en fietsend zijn de deelnemers zaterdagmiddag om 14.00 uur aangekomen op het laatste vertrekpunt van de loop, in Leiderdorp. Daar is het even bijkomen om vervolgens door te gaan via de veerpont over De Zijl om later op de dag feestelijk onthaald te worden bij de Gemeentehaven in Warmond.
In het kader van de jumelage, een vriendschapsband, tussen de inwoners van Champigné en Warmond is de wandeling georganiseerd.  ‘Liefde en vriendschap zijn de motoren van het leven. Tijdens de loop- en fietsestafette moeten de deelnemers op elkaar kunnen vertrouwen. Zo neemt de onderlinge solidariteit toe. Ook door de gezamenlijke maaltijden onderweg en het plezier daarbij’, aldus Antoine le Roux voorzitter van het Comité de Jumelage.
Er zijn vage plannen de estafetteloop volgend jaar te herhalen, maar dan in omgekeerde volgorde: van Warmond naar Champigné.