Beachvolleybal: Meppelink/Van Iersel en Brouwer/Meeuwsen in finale Luzern

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in Luzern
Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in Luzern
DEN HAAG - De Haagse beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondag de finale bereikt van de Luzern Open, het tweede toernooi van de World Tour. Een avond eerder hadden hun stadgenotes Marleen van Iersel en Madelein Meppelink eveneens de eindstrijd gehaald.
Het duo Brouwer/Meeuwsen versloeg in de halve finales in twee sets de Turken Murat Giginoglu en Volkan Gögtepe: 21-16 21-18. De finale wordt later zondag gespeeld. De tegenstander komt uit de ander have finale tussen de Zwitsers Nico Beeler en Alexei Strasser en de Italianen Alex Ranghieri en Marco Caminati.
Brouwer en Meeuwsen, die dit jaar in Den Haag hun wereldtitel verdedigen, zijn in vorm. Ze begonnen hun seizoen in de World Tour vorige maand in het Chinese Fuzhou met de zilveren plak.

Kans op twee keer goud

In het vrouwentoernooi is er ook kans op Nederlands goud voor Marleen van Iersel en Madelein Meppelink. In een moeizaam duel werd het lager geplaatste Canadese duo Jamie Lynn Broder en Kristina Valjas verslagen: 17-21, 21-18 en 15-12.
Voor Europees kampioenen Meppelink en Van Iersel (vijfde geplaatst) is het de eerste finale die ze samen bereiken op de World Tour. Ze spelen zondag tegen hun Duitse trainingspartners Karla Borger en Britta Büthe, die als vierde zijn geplaatst.