Bijna 1,2 miljoen bezoekers voor Keukenhof in Lisse is nieuw record

Keukenhof in Lisse in bloei.
Keukenhof in Lisse in bloei. © Keukenhof
LISSE - De Keukenhof in Lisse heeft dit seizoen bijna 1,2 miljoen bezoekers getrokken. Volgens het bloemenpark is dat een nieuw record. Vorig jaar kwamen er ook al meer dan een miljoenen mensen naar het park, maar toen waren het er niet iets minder dan dit jaar.
De bezoekers geven het park dit jaar het rapportcijfer 8,7. Het hoge bezoekersaantal in 2015 komt volgens het park door de publiciteit rondom het jaarthema Van Gogh en doordat steeds meer Amerikaanse toeristen Keukenhof weten te vinden. Ook kwamen er dit jaar meer Duitsers, Chinezen en Oost-Aziaten. Opvallend is dat Keukenhof steeds meer een gezinsuitje begint te worden. Mede dankzij de nieuwe programmering en extra kinderactiviteiten wisten meer Nederlandse gezinnen de weg naar het park te vinden.
Keukenhof is zondag voor het laatst open. Het seizoen 2016 start op 24 maart. Het thema is dan De Gouden Eeuw. Dat is de periode waarin Nederland een bloeiperiode doormaakte op het gebied van handel, wetenschap en kunst. En het is ook de tijd waarin de tulpenhandel in ons land enorm groot was.