Beachvolleybalsters Van Iersel en Meppelink verliezen finale

DEN HAAG - De Haagse beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zondag de finale van het Luzern Open verloren. In de eindstrijd van het tweede toernooi van de World Tour verloren ze nipt van hun Duitse trainingspartners Karla Borger en Britta Büthe: 21-16, 16-21, 13-15.
De Europese kampioenen begonnen de wedstrijd voortvarend en bouwden een voorsprong van vijf punten op in de eerste set. De tweede set keken ze voortdurend tegen een achterstand aan. In de beslissende set werd een overtuigende voorsprong van vier punten opgebouwd (7-3), maar ook weer weggegeven. Het Duitse duo kwam terug tot 9-9 en maakte het na 13-13 af.
Voor Meppelink en Van Iersel (vijfde geplaatst) was het de eerste finale die ze samen bereikten op de World Tour.

Geen finale Brouwer/Meeuwsen door blessure

Hagenaars Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de finale van het Luzern Open zondag niet gespeeld vanwege een blessure. Door een kniekwetsuur van Meeuwsen kwamen de wereldkampioenen niet in actie en namen ze genoegen met de zilveren medaille.
Meeuwsen legde uit dat hij al in de halve finale last had van de oude, opspelende blessure aan zijn rechterknie. De fysiotherapeut vond het te riskant om te spelen. 'Met een lang seizoen voor de boeg is het te riskant en daarom hebben besloten om niet te spelen.'

Wereldtitel in eigen land verdedigen

Over iets meer dan een maand hopen Brouwer en Meeuwsen in eigen land hun wereldtitel te verdedigen, maar of dat lukt is nog onduidelijk. 'We hopen dat het binnen een paar weken is hersteld maar dat weten we nog niet zeker. Morgen weten we meer', zei hij. 'We zijn echt teleurgesteld', voegde Alexander Brouwer toe.
De gouden medaille ging zonder te spelen naar de Italianen Alex Ranghieri en Marco Caminati.