Alphense Boys doet goede zaken in nacompetitie, Quick onderuit

Alphense Boys-Quick
Alphense Boys-Quick © Ron Hoenson/Alphenphoto.nl
ALPHEN AAN DEN RIJN / DEN HAAG - Eersteklasser Alphense Boys is goed begonnen aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Op eigen veld werd VOC zondag met 2-0 verslagen. Voor Quick is een ticket naar de topklasse ver weg. De Haagse hoofdklasser kreeg thuis flink klop van De Dijk: 1-3.
Alphense Boys kwam halverwege de eerste helft op 1-0 via Mustapha Yachou. Invaller Arjan Ouwendijk bezorgde de gastheren net na het uur een gunstige uitgangspositie voor de return. De Alphenaren moeten hun 2-0 voorsprong op Tweede Pinksterdag zien te verdedigen in Rotterdam. Als dat lukt, dan degradeert VOC uit de hoofdklasse en gaat Alphense Boys door in de nacompetitie.
Hoofdklasser Quick opende nog wel de score tegen De Dijk doordat Kai van Hese een strafschop benutte, maar daarna ging het bergafwaarts. Door in beide helften te scoren boog Dennis Kaars de stand om van 1-0 naar 1-2. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 1-3. Oud-profvoetballer Olaf Lindenbergh scoorde uit een penalty. Daardoor moet Quick met minimaal twee doelpunten verschil winnen in Amsterdam om uitzicht te houden op promotie.