Geert Wilders vraagt toestemming voor tentoonstelling met Mohammed-cartoons in de Tweede Kamer

Geert Wilders met aanhang
Geert Wilders met aanhang
DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg maandag gevraagd of hij in het gebouw van de Tweede Kamer een tentoonstelling mag houden met cartoons waarop de profeet Mohammed staat afgebeeld.
Wilders was twee weken geleden bij een Mohammed-expositie in de Amerikaanse staat Texas. Hij wil dezelfde cartoons naar Nederland halen.
Toen Wilders was vertrokken bij de tentoonstelling in Amerika, vond er buiten het gebouw een schietpartij plaats. De poltie schoot twee schutters dood. Volgens de PVV-leider was die aanslag erop gericht om het vertonen van Mohammed-cartoons onmogelijk te maken.

Terroristen

'De enige manier om terroristen duidelijk te maken dat wij ze nooit zullen laten winnen, is datgene te doen wat zij ons willen beletten te doen. Daarom verzoek ik u toestemming te geven de Garland cartoons ook te mogen tonen op een tentoonstelling in het gebouw van de Tweede Kamer', schreef Wilders aan Van Miltenburg.
De Kamervoorzitter heeft de brief ontvangen en zal die volgens haar woordvoerster bespreken in het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer.