Instellingen

'Valiumverkrachter' Johan S. uit Sassenheim overstelpt rechter Malta met foto's

SASSENHEIM - In de verkrachtingszaak op Malta tegen Johan S., in Nederland na veroordeling bekend als de 'valiumverkrachter', heeft de gedaagde de rechtbank overstelpt met foto's waaruit moet blijken dat hij een goede relatie had met de vrouw die hem beschuldigt.

De rechter heeft in totaal 1.300 foto's gekregen. Die komen van S. zijn camera en van de mobiele telefoon van zijn ex-vriendin. S.: 'Ik was heel erg verliefd op haar en ben dat nog steeds. Ik heb haar nooit aangevallen of verkracht, mijn geweten is schoon.'

S. is Nederland al eens veroordeeld voor verkrachtingen. Hij ontkent dat hij op Malta opnieuw de fout in is gegaan. Hij voelt zich erin geluisd door zijn ex. Volgens hem perste ze hem af.

Valium

S. kreeg zijn bijnaam 'valiumverkrachter', omdat hij zijn slachtoffers in Nederland zou hebben gedrogeerd voordat hij ze verkrachtte. Volgens het gerechtshof is dat niet bewezen. S. is in 2010 veroordeeld tot vijf jaar en acht maanden cel voor twee verkrachtingen en een aanranding. Het OM had tien jaar geëist.