Complete keuken 'verdwenen' uit Curaçaohuis op Badhuisweg in Den Haag

DEN HAAG - Medewerkers van het Curaçaohuis in Den Haag keken deze week vreemd op toen in één van de panden een complete keuken was verdwenen. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad dinsdag. De keuken werd 2,5 jaar geleden gebouwd in het pand aan de Badhuisweg.
Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao moest vorig jaar tijdelijk verhuizen, zodat het gebouw aan de Badhuisweg kon worden opgeknapt. Maar minister-president Ivar Asjes wilde niet meer wachten op die verbouwing en besloot onlangs dat het pand verkocht moet worden.
Medewerkers van het Curaçaohuis, die deze week een kijkje kwamen nemen in het lege pand aan de Badhuisweg, ontdekten tot hun grote verbazing dat de 'vrijwel nieuwe keuken' inmiddels vakkundig was gedemonteerd en verdwenen. Volgens hen een opmerkelijke daad, omdat er geen sporen van braak werden gevonden.

Personeel niet op de hoogte

Het ministerie van Algemene Zaken op Curaçao heeft het Antilliaans Dagblad laten weten dat de keuken 'is gedemonteerd en opgeborgen met de bedoeling om dezer te zijner tijd weer te installeren op de nieuwe locatie waar het kabinet zich zal gaan huisvesten'. Ze waren alleen wel vergeten de direct betrokkenen in te lichten.
Het is nog niet duidelijk waar het nieuwe Curaçaohuis zich in Den Haag zal gaan vestigen. Ook is niet bekend of er een nieuwe keuken gebouwd moet gaan worden, omdat het huidige keukenblok speciaal op maat is gemaakt voor het pand aan de Badhuisweg.

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in het Curaçaohuis in Den Haag vertegenwoordigt de Curaçaose regering in Nederland. Marvelyne Wiels, de Gevolmachtigde Minister, heeft de algemene leiding en is daarnaast ook lid van de Ministerraad van het Koninkrijk.